Brachial Pleksus hasarın da Çok büyük oranda iyileşme kaydetti.
Brakial pleksus (Brachial plexus) nedir? Boynun her iki yanında yer alan, üst ekstremitenin motor ve sensoriyel fonksiyonunu sağlayan, periferik sinir ağıdır. Komplike bir anatomiye sahip olması, yaralanma sonrası tanı ve tedaviyi güçleştirir. Brakial pleksus yaralanmaları, yeni doğanlarda ve çocuklarda görülen, hayat boyu süren Çok uzun süre takip ve rehabilitasyon gerektiren bir sakatlanmadır. Brakial pleksus yaralanmaları bir sinir zedelenmesidir. Bu yaralanmaların Çoğu doğum sırasında omuz ve boyunda ki sıkışmalardan kaynaklanmaktadır. Özellikle iri doğan bebeklerde daha sık görülür.
14 aylık Talha bebek doğum esnasında zorlanma sonucu kolunda Brachial Pleksus yaralanması oluştu. Daha sonraki aylarda kas gücü hipotonik olması ve oturması dengesinin olmaması nedeniyle gelişim geriliği olduğu fark edildi.
Çocuk nöroloğunun da takip ettiği Talha bebek 5 aylıkken kurumuzda fizik tedavi ünitemize başvurdu.
Fizyoterapistlerimiz Serkan Karabıyık ve Hafsa Karabudak, hastamızın gelişim geriliğine yönelik uygun pediatrik rehabilitasyon ve Brachial Pleksus hasarı iÇin rehabilitasyon uyguladılar.Hala tedaviye devam eden hastamız normal gelişim eğrisine yaklaştı ve Brachial Pleksus hasarı da Çok büyük oranda iyileşme kaydetti.
Talha bebeğin ebeveynleri de hastanemizin ilgisinden çok memnun olduklarını iletirlerken doğum esnasında Brachial Pleksus yaralanması olan ebebeynlerin psikolojik olarak etkilenmemelerini iletirlerken Ortadoğu Hastanesinin Fizik Tedavi ünitesini önerdiklerini belittiler. Ortadoğu Ailesi olarak biz de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bize inandıkları iÇin biz teşekkür ediyoruz.
Benzer Duyurular