Testis kanseri, genellikle tamamen tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tümörün gelişmesinde, inmemiş testisler, genetik, klinefelter sendromu ve kısırlık etkilidir. Erişkin erkeklerde görülme sıklığı 100 binde 3'tür.
Erkek üreme sisteminin parçası olan testis, skrotum denilen deri kesesi içinde ve penisin arkasında bulunan iki oval bezdir. Sperm üreten ve depolayan testisler; yüz kılları ve cinsel dürtü (libido) gelişimini sağlayan testosteronu üretir.
Testis kanseri, testislerde başlayarak, vücudun diğer bölgelerine de yayılabilen bir kanser türüdür. 20-35 yaş arasındaki erkeklerde en sık görülen kanserdir ve genellikle başarıyla tedavi edilebilir.
Testis tümörlerinin teşhisinde fizik muayene, testis ultrasonu ve kan testleri uygulanır.
Testiste anormallik gözlemleyen hastaya ürolog tarafından hastaya fizik muayene yapılır ve öyküsü alınır.
Doktor hastadan ultrasonografi ve tümör belirteçleri ister. Hastalığın yayıldığı değerlendiriliyorsa akciğer grafisi, batın ve akciğer tomografisi de istenebilir.
Testisin alınması gerekirse biyopsi yapılarak, patolojik incelemeye gönderilir. Doktor gerekli gördüğü durumlarda MR da isteyebilir.
Sizler de kurulduğu 1988 yılından beri sağlınız için yanınızda olan, tecrübeli ve uzman kadroya sahip Özel Ortadoğu Hastanesi’nde testis kanseri için teşhis ve tedavi uygulamalarını güvenle yaptırabilirsiniz.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Diğer Onkoloji HastalıklarıÖzel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkoloji Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.