Acil tıbbi yardım gerektiren hastalara hizmet vermek amacıyla kurulan sağlık birimine Acil Servis adı verilmektedir. Acil servisler; kırmızı alan, sarı alan ve yeşil alan olmak üzere üç birimde sınıflandırılır.
Kırmızı Alan: Öncelikli acil hastaları ilgilendiren birimdir. Hayati tehlike taşıyan ağır yaralanma veya ağır hastalık vakaları ile ilgilenmektedir. Kalp krizi belirtileri, kesici-delici alet yaralanmaları, ciddi solunum sorunu, çoklu travma gibi sorunu bulunan hastaları tıbbi müdahaleler bu birimde yapılır. Acil servise ambulansla getirilen hastalar bu gruptadır.
Sarı Alan: Kaza, travma gibi durumlarda vücudunda kalıcı hasarlar oluşma riski bulunan hastalara tıbbi müdahale bu birimde yapılır. Bu hastalar, müdahaleden önce bir müddet bekleyebilirler.
Yeşil Alan: Hafif yaralanma veya hastalık durumlarında hizmet verir. Bu birimdeki hastaların kırmızı ve sarı alandaki hastalara oranla daha az aciliyetleri bulunur. Bu nedenle kalabalık hastanelerde uzun süre bekleyebilirler.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Acil Servis Bölümü, uzman doktorları, deneyimli hemşire ve sağlık personelleri ile 7/24 büyük bir dinamizm ve özveri ile hizmet vermektedir. Hastanemiz bünyesinde hizmet veren laboratuvar ve radyoloji bölümleri, acil sağlık hizmetlerinde hızlı düşünme ve davranma bilinciyle hareket eden sağlık personelimizin hizmetindedir. Gerektiği durumlarda diğer dallardaki uzman hekimlerimiz de acil servise destek vererek acil operasyon bekleyen hastalarımızı sağlığına kavuşturmaktadır.
Özel Ortadoğu Hastanesi Acil Servis bölümleri, tümüyle hızlı müdahale ilkesi gözetilerek tasarlandı. Bu yüzden gerektiği taktirde yoğun bakım ünitesine de dönüştürülebilen Acil Servis birimi, müdahale sonrasında hastaya özel tanı, takip, tedavi ve laboratuar hizmetleri ile entegre biçimde çalışıyor.
Özel Ortadoğu Hastanesi Acil Servis Birimi teknolojik altyapıyla donatılmış bir birimdir.
Özel Ortadoğu Hastanesi Acil Servis Bölümü Tanı ve Tedavi Hizmetleri
Özel Ortadoğu Hastanesi Acil Servis bölümünde acil travma tedavisi aktif şekilde uygulanmaktadır. Travma tedavisi ile hastaların durumunu stabilize etmek, hastalıkların veya yaralanmaların akut aşamada kalması sağlanmaktadır. Bu aşamada tıbbi durumlar değerlendirilir ve acil durum teşhis uzmanları gereken tanı testlerini, görüntüleme hizmetlerini kullanabilmektedir.
Triyaj, hastaların ve vakaların ciddiyet ölçütlerine göre sınıflandırılmasını sağlar. Bu sayede tedavi öncelikleri doğru şekilde tespit edilir. Bilhassa toplu kaza ve yaralanmalarda öncelik sıralaması yapmak büyük önem taşımaktadır.
CPR, hastanın kalbinin durması veya nefes alamaması gibi acil vakalarda başvurulan bir çeşit tedavi prosedürüdür. Kalp anlamına gelen kardiyo ve akciğer anlamına gelen pulmoner kelimelerinden meydana gelen CPR, hastaya oksijen vermek ve kalp atışlarını geri getirmek için kullanılan bir yöntemdir.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Acil Hekimler birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Tıbbi Genetik Laboratuvar Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.