Ramazan ayında uzun süren açlık nedeniyle meydana gelen ağız kokusundan kurtulmanın en kolay yolu, sahurda bol bol su içmektir.
Ramazan ayında ağız ve diş sağlığını korumak için sahur ve iftardan sonra dişlerin fırçalanması ve bol su içilmesi gerekiyor. Ağızda bakteri olması ya da diş eti sorunlarının olması kötü bir ağız tadı ve kokusu bırakır. Ağız kokusu, açlık sırasında ve su içilmediğinde dışarıdan algılanabilir hale gelir.
Dişlerde çürük varsa oruçluyken aniden diş ağrısı yapabilir. Diş eti sorunlarında da diş etleri durduk yerde kanayabilir. Ağızdaki sorunlar oruç tutarken kendini daha fazla hissettirir, ağız tadı ve kokusundaki sorunlar oruç tutmayı da zorlaştırır.
Oruç tutarken yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmeli, tek seferde büyük porsiyonlar yerine aralıklı ve küçük porsiyonlar tercih edilmelidir. Yemekler yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek tüketilmelidir. Sahura mutlaka kalkılmalıdır. Sahurda hafif bir kahvaltı veya çorba, zeytinyağlı, yoğurt ve salatadan oluşan bir menü hazırlanmalıdır.
İftara kahvaltılık ya da çorba gibi hafif yemeklerle başlanmalıdır. 10-15 dakika bekledikten sonra az yağlı et veya sebze yemeği ya da salatayla devam edilebilir. Beyaz ekmek, pirinç pilavı, kızartma yerine bulgur pilavı, kepekli ekmek ya da kepekli makarna tüketilmelidir.