Ramazan ayında oruç tutanların bağışıklık sistemini güçlendirmeye ihtiyacı vardır. Bağışıklık sisteminin yüzde 80’lik bölümünü bağırsaklar oluşturur. Bu nedenle öncelikle bağırsakları güçlendirmek gerekir. İşte Ramazan’da bağışıklığı güçlendiren besinler…
Ramazan ayında sahur ve iftar olmak üzere iki öğün vardır. Bağışıklığı güçlendirmek için sahurda çiğ fındık ceviz badem, yumurta, avokado, tereyağı, kefir, yoğurt, peynir çeşitleri, hurma, zeytin tüketilmelidir.
İftarda ise oruç hurma, zeytin ve cevizle açılmalıdır. Böylece sindirim sistemi yemekleri karşılamaya hazırlanır. İftarda yemeğe başlamadan önce en fazla bir bardak su için. Yemekten önce fazla su içmek, yemenize engel olur ve iftar sonrasında 1-2 saat içinde yeniden acıkabilirsiniz.
İftar sonrası sindirim sistemini desteklemek için hareketsiz kalmamak, evin içinde bir süre dolaşmak gerekir.
Bağışıklık sistemini desteklemek için iftarda şu besinler tercih edilebilir: Kemik ilik suyu, balık, kırmızı et, hindi, yoğurt, hurma, mantar, semizotu, enginar, pazı, lahana, ıspanak, kereviz, kabak, biber, pancar, maydanoz, dereotu, limon, sarımsak, zeytinyağı, soğan, çörekotu, sumak.