Mevsim geçişlerinde, özellikle de havaların soğumasıyla halsiz ve yorgun hissetmekten şikâyet ederiz. Mevsim geçiş dönemlerindeki sürekli halsiz ve yorgun hissetme genellikle fazla önemsenmez. Ancak bunlar bazı hastalıkların belirtileri olabilir. 2 ya da 3 haftadan fazla süren şikâyetlerin ihmal edilmemesi, doktora başvurulması gerekir. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi olarak sürekli yorgun ve halsiz hissetmenize neden olan hastalıkları sizler için derledik…
Yorgunluk, halsizlik, menstrüasyon düzensizlikleri, kabızlık, cilt kuruluğu, saç dökülmesi ve isteksizlik gibi şikâyetler tiroid fonksiyonlarındaki bozukluğun belirtisi olabilir.
Yorgunluk ve halsizliğe ek olarak gün içinde uyuklama, sabahları yorgun uyanma ve horlama şikâyetleri varsa uyku apnesi sorunu olabilir.
Sürekli yorgun ve halsiz hissetmenin, romatizmal hastalıklardan kalp hastalıklarına kadar pek çok nedeni olabilir. Baş dönmesi, eforla çabuk yorulma, nefes nefese kalma, ani hareket yapıldığında göz kararması varsa nedeni kansızlık ya da kalp rahatsızlıkları olabilir.
Sabah yorgun uyanma ve halsizlik şikâyetleriyle birlikte eklem şişlikleri, yataktan kalkmakta zorlanma da varsa romatizmal hastalıkların belirtisi olabilir.
Kilo değişiklikleri, ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, bulanık görme, isteksizlik, yorgunluk varsa diyabet (şeker hastalığı) belirtisi olabilir.