Omurilik, kafatasından çıkıp belde kuyruksokumu adı verilen bölgeye kadar omurga kemiklerinin içerisinde ilerler. Kimi durumlarda omuriliğin kendi içinde yahut da çevresini tümüyle kaplayan zar yapıda iyi ya da kötü huylu tümörler meydana gelebilir.
Omurilik tümörünün bulunduğu yer, hangi boyutta olduğu ve hangi tip tümör olduğu tespit edildikten sonra hastalar için en uygun tedavi yöntemine yine hasta ile birlikte karar verilir.
Omurilik tümörünün tedavisinde çoğunlukla cerrahi metotlar uygulanır. Bazen ise cerrahi yöntemlerle birlikte radyoterapi ve kemoterapi tedavisinden de faydalanılır. Cerrahi Girişimler genellikle iyi huylu olan tümörün tümüyle çıkartılmasını hedefler ancak radyoterapi ve kemoterapi genelde ameliyatın ardından tamamen çıkartılamayan tümörlerin temizlenmesinde işe yarar. Bazen de ameliyat öncesi var olan tümörü küçültmek için kullanılır. Yanı tümörün ve hastanın durumuna göre birden fazla sayıda tedavi seçeneği vardır. Siz de omurilik tümörleriyle mücadele ediyorsanız Onkolojik Cerrahi’nin Türkiye genelindeki başarılı adresi Özel Ortadoğu Hastanesine başvurabilirsiniz.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Doktorlar güncelleniyor.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.