Anasayfa Tıbbi Birimler Onkolojik Cerrahi Yumuşak Doku Kanseri
Yumuşak Doku Kanseri

Yumuşak Doku Kanseri

Yumuşak dokularda oluşan kanserler, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebilir. En çok görüldüğü bölgeler; kol, bacak ve karındır. Bu kanserlerin tedavisinde çoğunlukla cerrahi müdahale uygulanır.

İçindekiler

Yumuşak Doku Kanseri Nedir?

Yumuşak doku kanseri, damar, sinir, tendon, kas, yağ, fibröz doku, cilt dokusunun alt katmanları veya eklem bölgesinde ortaya çıkan kötü huylu oluşumlara denir. Sarkom olarak adlandırılan yumuşak doku kanserleri, oluştuğu bölgeden ayrılarak vücudun diğer kısımlarına da yayılabilir. Bu kanser türü, nadir görülen hastalıklardandır.

Yumuşak Doku Kanseri Nedenleri Nelerdir?

  • Genetik yatkınlık,
  • HHV-8 gibi viral enfeksiyonlar,
  • Dioxin, vinil klorid, arsenik, tarım ilaçları gibi kimyasallara maruziyet,
  • Radyasyon maruziyeti.

Yumuşak Doku Kanseri Belirtileri Nelerdir?

  • Tümörün oluştuğu bölgede şişlik veya sertlik,
  • Kitlenin çevresinde ağrı,
  • Tümörün oluştuğu bölgede fonksiyon kaybı.

Yumuşak Doku Kanseri Nasıl Teşhis Edilir?

Hastaya ilk önce fiziki muayene yapılır. Sonrasında radyolojik görüntülemelerle detaylı biçimde değerlendirilir ve kitle tespit edilmesi halinde biyopsi uygulanır.

Ultrason: Kitlenin boyutu, yeri, çevredeki dokularla ilişkisinin tespiti için ultrasona başvurulur. Ultrason özellikle yüzeysel kitlelerde tercih edilir.

Bilgisayarlı Tomografi (BT): Karın veya göğüs kafesindeki kitlelerde kitlenin boyutu, yeri, yayılımı gibi özelliklerin değerlendirilmesi için kullanılır.

Manyetik Rezonans (MR): Dokuların ayrıntılı şekilde değerlendirilmesinde ihtiyaç duyulabilir. MR; BT’ye göre daha detaylı görüntüleme imkanı sunar.

PET-BT: PET-BT yöntemi, bütün vücudun kanserli kitleler yönünden taranmasına olanak sağlar. Kanser hücrelerinin boyanmasını sağlayan bir madde damardan verilir ve çekim işlemi yapılır. Bu işlemle kanserin evresi belirlenir ve tedavi planlaması yapılır.

Yumuşak Doku Kanseri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Cerrahi: Erken evrede tanı konulan ve çevre dokulara yayılmamış kitlelerde tümör cerrahi yöntemlerle çıkarılabilir.

Kemoterapi: Ameliyattan önce, sonra ya da bağımsız olarak, farklı ilaç kombinasyonlarından oluşan kemoterapi yöntemi uygulanabilir.

Radyoterapi: Ameliyat sonrası ya da kemoterapiyle birlikte uygulanabilir. Ameliyatla çıkarılamayan kanser hücrelerinin yok edilmesi için hastaya göre radyoterapi yapılabilir.

Akıllı İlaç Tedavisi: Bağışıklık sistemi tarafından kanserli hücrelerin yok edilmesini sağlayan akıllı ilaçlar kullanılabilir.

Yumuşak Doku Kanseri Tedavisi Özel Ortadoğu Hastanesi’nde

Sizler de kurulduğu 1988 yılından beri sağlınız için yanınızda olan, tecrübeli ve uzman kadroya sahip Özel Ortadoğu Hastanesi’nde yumuşak doku kanseri için teşhis ve tedavi uygulamalarını güvenle yaptırabilirsiniz.

Onkolojik Cerrahi Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Doktorlar güncelleniyor.

Diğer Onkolojik Cerrahi Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Online İşlemler