Gribal enfeksiyonların pik yaptığı bu dönemde gıda tüketimine özen göstererek, bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyor. Yeterli ve dengeli beslenmek ile yaşam tarzında yapılacak değişiklikler bu süreçte önem taşıyor. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi, gribal enfeksiyonlardan hangi besinlerle kurtulabileceğimizi sizler için derledi.
Bağışıklık sistemini güçlendirip özellikle enfeksiyonlarda vücut savunmasını artırmak için A, C ve D vitaminlerini tüketmek gerekiyor. Hem bağışıklığı artıran hem de vücutta depolanmayan ve dışarıdan alınması gereken bir vitamin olan C vitamini, portakal, greyfurt, mandalina gibi meyvelerde bolca bulunur.
A vitamini ise sarı ve turuncu meyve ve sebzelerde bulunuyor ve antioksidan özelliği sayesinde vücudun savunma mekanizmasına katkı sağlıyor. D vitamini de besinlerden alınabilecek vitaminlerden biridir. Kış aylarında güneş ışınlarının yetersiz olması nedeniyle D vitaminde düşüş görülür. Ancak hava kapalı olsa dahi UV ışınlarının belli bir oranda geçişi mümkündür. Bu da D vitamini sentezini arttırır.